top of page
Søg
  • Forfatters billedeCJ COMPANY

Derfor skal du benytte 3D-print i produktudviklingen | cjcompany.dk



Rigtig mange steder er man begyndt at benytte 3D-printere i forbindelse med produktudvikling, og det er der en række gode grunde til. I dette blogindlæg kigger vi på nogle af årsagerne til, at du med fordel kan inddrage en af de geniale 3D-printere i din produktudviklingsproces.

Med en 3D-printer kan din vision hurtigt komme til live

Uanset hvor livlig din fantasi er, kan det være svært at skulle forestille sig et produkt, der endnu ikke eksisterer. Særligt hvis der er tale om et mere komplekst produkt, er det nemmere sagt end gjort at se det for sit indre blik. Her kan en 3D-printer være din redning.

Med en 3D-printer slipper du for blot at skulle forestille dig et produkt. Derimod kan du lynhurtigt vække din vision til live ved at fremstille en prototype. På baggrund af denne kan du afgøre, om projektet er værd at gå videre med eller ej.

Vil du arbejde videre med idéen, kan du allerede her se, hvor den skal finjusteres. Dét betyder, at du sparer dig selv for at bruge en masse tid – og hjernekapacitet – på uholdbare idéer.

Netop fordi det er nemt og hurtigt at fremstille en prototype med en 3D-printer, gælder det, at du nemmere kan ”eksperimentere” med forskellige idéer, hvis du har en sådan til rådighed.

Du skal naturligvis ikke fremstille prototyper af alverdens forskellige produkter, du alligevel ikke kommer til at arbejde videre med, men produkter, du ser potentiale i, kan du med fordel virkeliggøre med en 3D-printer. Selv produkter, der befinder sig på et tidligt stadie i idéudviklingen, kan du vække til live med en 3D-printer, hvorefter du – på et mere oplyst grundlag – kan afgøre, om de er værd at arbejde videre på.

En 3D-printer gør det nemt at dele din vision med andre

Én ting er, at du måske kan visualisere din idé. Det kan imidlertid være en sværere opgave at skulle kommunikere idéen videre til eksempelvis samarbejdspartnere, producenter og investorer.

Du kommer naturligvis langt med illustrationer, men det giver alt andet lige en bedre forståelse for dit produkt at have en prototype i hånden. Igen er dette naturligvis særligt relevant i tilfælde, hvor du arbejder med mere komplekse produkter.

Når du benytter en 3D-printer i produktudviklingen, kan du nemt dele din vision med andre allerede tidligt i processen. Frem for at du først skal have fremstillet en prototype hos tredjepart, kan du hurtigt fremvise din idé til de relevante interessenter.

Med en foreløbig prototype kan investorer hurtigt afgøre, hvorvidt de ser potentiale i dit projekt. Har de ønsker til ændringer, kan disse italesættes, og du kan således være heldig at sikre dig investorer allerede på et tidligt stadie – naturligvis forudsat at du er villig til at implementere eventuelle ændringer.

En 3D-printer sikrer altså, at din idé hurtigt kan gå fra at være noget, der ligger og rumsterer i dit baghoved, til at være noget, både du og andre interessenter kan forholde sig (kritisk) til. Dét betyder enormt meget for produktudviklingen og er i høj grad med til at effektivisere arbejdsprocessen.

Du kan hurtigt fremstille prototyper – og hurtigt ændre på dem

Med en 3D-printer til prototyper kan du hurtigt visualisere din idé. Det betyder også, at du nemt kan ændre på den.

Er der fejl eller mangler ved din prototype, kan du i en fart rette op på disse, så du kan komme videre med at produktudvikle. Ved at opdage fejl og mangler så tidligt som muligt i processen sparer du en masse tid, som du kan bruge på at finjustere dit produkt. Du kan altså minimere time-to-market.

Har du ikke en 3D-printer til prototyper til rådighed, må du vente med at få en prototype fremstillet, til du har en nogenlunde færdig idé. Når du er klar til at få fremstillet en prototype, er du nødsaget til at gå til en tredjepart, hvilket både koster tid og penge.

Uden en 3D-printer er du altså nødt til at komme relativt langt i produktudviklingsprocessen, før din prototype kan produceres, og selv herefter vil der gå noget tid, før du får prototypen fra producenten. Opdager du først her fejl og mangler, vil du allerede have brugt en masse tid på projektet, som du kunne have sparet ved at fremstille en prototype med en 3D-printer.

Spar både tid og penge med en 3D-printer

Som du nok kan fornemme, er der flere gode grunde til at bruge en 3D-printer i produktudviklingen. Opsummeret gælder det, at du med en sådan kan spare både tid og penge.

Du sparer ganske enkelt et helt mellemled væk, idet du selv kan fremstille din prototype frem for at få en tredjepart til det, og dét er både en økonomisk og en tidsmæssig fordel.

Foruden at du kan spare tid ved at skære et mellemled ud af processen, gælder det også, at du kan spare en masse tid på selve produktudviklingen, idet du hurtigt kan finjustere dit design og videreformidle idéen til andre. Er der brug for ændringer, kan de hurtigt implementeres, og hele processen bliver dermed speedet gevaldigt op.

En 3D-printer er naturligvis en lidt større investering, men i mange tilfælde vil den være alle pengene værd. Når man kigger på, hvor meget tid der kan spares ved at have en sådan, og man samtidig har udgifterne til prototypefremstilling hos en tredjepart med i ligningen, bliver 3D-printeren hurtigt en attraktiv løsning.

Skal vi hjælpe dig med produktudviklingen?

Hos CJ Company hjælper vi både startups og etablerede virksomheder med produktudviklingen. Vi har flere forskellige 3D-printere at gøre godt med, så vi kan printe prototyper af forskellig karakter og i forskellige kvaliteter.





Vi hjælper med iterativt at teste forskellige idéer, så dit produkt kan blive så godt som overhovedet muligt. Med 3D-printere til formålet vækker vi hurtigt din ideé til live og hjælper med at finjustere den, så den bliver helt perfekt.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med produktudviklingen? Så kontakt os endelig. Vi tilbyder altid vores hjælp til fair priser, så du ikke bliver ruineret, når du inddrager os som din samarbejdspartner i udviklingsprocessen.

Du kan ringe til os på 61318615 for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Ellers kan du udfylde vores formular for at modtage et uforpligtende tilbud.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page